CZECH FOOD EXPO 2025
národní potravinářský veletrh
Otevírací doba
Čtvrtek | 15.5.2025 | 9:00 - 18:00 |
---|---|---|
Pátek | 16.5.2025 | 9:00 - 18:00 |
Sobota | 17.5.2025 | 9:00 - 18:00 |
Neděle | 18.5.2025 | 9:00 - 17:00 |
Místo konání
pavilon T2, plocha mezi Národním pavilonem Z a T1, pavilon T1
Vstupní brány
hlavní brána č. 1, brána č. 2, západní brána č. 3, severní brána
Přejít na mapu >Vstupné
Druh | online / na místě |
---|---|
plné | 110 / 130 |
zlevněné | 80 / 100 |
zlevněné ZTP/P | 80 / 100 |
rodinné | 260 / 300 |
školní | xxx / 50 |
PARKOVÁNÍ
osobní auto: 150 Kč/den • dodávka: 250 Kč/den • motorka: 100 Kč/den • autobus: 250 Kč/den
Parkování je možné v čase 6:00 – 18:30 hodin. Poslední den výstavy 18. 5. 2025 do 17:30 hodin.
ČESKÉ POTRAVINY
PREZENTACE KVALITNÍCH ČESKÝCH POTRAVIN - WORKSHOPY - KUCHAŘSKÁ SHOW S PROFESIONÁLNÍMI KUCHAŘI
41 777 NÁVŠTĚVNÍKŮ / PŘES 100 VYSTAVOVATELŮ
PRO MILOVNÍKY DOBRÉHO A KVALITNÍHO JÍDLA A FANOUŠKY VAŘENÍ / 3. ročník národního potravinářského veletrhu. Veletrh hostí potravináře z celé České republiky. Své zastoupení mají výrobci a prodejci masných i mléčných výrobků, čokoládovny, pivovary, lihovary nebo vinařství apod. Řada prezentovaných produktů je držitelem značky Regionální potravina nebo Klasa.
Veletrh CZECH FOOD EXPO probíhá paralelně s výstavou HOBBY.
2 VÝSTAVY ZA CENU 1 VSTUPENKY!
Záštitu udělili: Marek Výborný, ministr zemědělství; Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje; Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR; Jan Doležal, prezident Agrární komory ČR a Asociace krajů České republiky.

KUCHAŘSKÁ SHOW I OCHUTNÁVKY
Po celou dobu atraktivní pódiový program / 4 dny plné tematických kulinářských a kuchařských show v pavilonu T1
Kuchářské i pekařské show budou součástí doprovodného programu po celou dobu veletrhu. Své umění předvede řada vyhlášených kuchařů, cukrářů i populární tváře ze světa showbyznysu.

VÍKENDOVÉ VAŘENÍ S ONDŘEJEM SLANINOU
Ondřej SLANINA je šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, člen Pražského kulinářského týmu. Od září 2005 uvádí v České televizi kulinářský pořad Kluci v akci. Je majitelem a lektorem školy vaření Hungry town, získal 2. místo v soutěži Kuchař roku České republiky 2013 a řada dalších ocenění.
Na veletrhu CZECH FOOD EXPO bude vařit v průběhu celého víkendu společně se středními odbornými školami.

PÁTEČNÍ PROGRAM S MARKÉTOU HRUBEŠOVOU
Markéta HRUBEŠOVÁ je herečka, moderátorka, kuchařka a spisovatelka.
U vaření si bezvadně odpočinu od herectví a naopak. Řada mých kolegů maluje obrazy, hodně jich zpívá, no a já vařím. Kuchařina je nikdy nekončící nádherné dobrodružství! Na světě je tolik krásných surovin a tolik fantastických chutí! A tím pádem také tolik jídel, která ještě můžeme uvařit a pak si na nich pochutnat! Píšu kuchařky, natáčím pořady o vaření, dělám cookingshows, coby porotce jezdím na gastronomické soutěže, radím se s předními šéfkuchaři, mám vlastní kanál na YouTube. Zkrátka na sobě makám. Dobrou chuť," uvádí Markéta Hrubešová na svém webu.
Hostem veletrhu CFE je Markéta v pátek. Na podiu v pavilonu T1 připraví bramborové placky se slaninou, tvarohovou rozhudu a zelný salát s křenem.

VÍTĚZ 3. ŘADY SOUTĚŽE "PEČE CELÁ ZEMĚ"
Vojtěch VRTIŠKA je mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ.
"Peču to, co bych si sám přál někdy ochutnat v českých cukrárnách. Dezert by měl být nejen uspokojením, ale i zážitkem. Proto stále hledám nové chutě, na kterých stavím výsledný vizuál celého výrobku. Snažím se v každém dezertu zanechat svůj osobitý podpis, vtisknout mu unikátnost, " píše na svém webu.
Vojtěch předvede své cukrářské umění na podiu v pavilonu T1 během pátečního programu.

ČESKÁ HOSPŮDKA / SOBOTNÍ ROŽNĚNÍ BÝKA ABERDEEN ANGUS / ČERSTVÉ PEČIVO
Typické české speciality si můžou návštěvníci dopřát v ČESKÉ HOSPŮDCE přímo uprostřed pavilonu T1 a v sobotu bude možné si pochutnat na prémiovém grilovaném mase angus (stánek s grilovaným masem mezi Národním pavilonem Z a pavilonem T).
Čerstvé pečivo pečené přímo na veletrhu bude možné zakoupit v expozici Svazu pekařů a cukrářů v pavilonu T1.
Fotogalerie
Program akce
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství | Víš, co jíš? |
---|---|---|
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p. | Umění čepování piva |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů | Svět včely |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj | hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů |
10:00-17:30 | pavilon T1 | TÉMA DNE: ZE STATKU |
10:00-11:30 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
11:30-12:15 | pavilon T1 | Petr ŠÍMA, kuchař, který vařil v mnoha evropských zemích, majitel cateringové firmy, jeden z protagonistů pořadu České televize KLUCI V AKCI |
12:15-12:45 | pavilon T1 | Miroslav DUŠEK, šéfkuchař, který obsluhoval americké prezidenty (B. Clintona a B. Obamu), slavné basketbalisty, zpěvačku Glorii Estefan nebo zpěváka Julia Iglesiase. V USA prošel kuchyněmi 21 restaurací, začínal v New Yorku |
13:00-13:45 | pavilon T1 | vyhlášení výsledků 19. ročníku soutěže CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY |
14:00-14:30 | pavilon T1 | oficiální zahájení HOBBY a CZECH FOOD EXPO 2025 |
14:30-15:00 | pavilon T1 | projekt CHLEBOVÝ SOMELIÉR: Stanislav JANÍČEK, zkušený pekařský technolog, Svaz pekařů a cukrářů v ČR |
15:15-15:45 | pavilon T1 | Miroslav DUŠEK, šéfkuchař, který obsluhoval americké prezidenty (B. Clintona a B. Obamu), slavné basketbalisty, zpěvačku Glorii Estefan nebo zpěváka Julia Iglesiase. V USA prošel kuchyněmi 21 restaurací, začínal v New Yorku |
15:45-16:30 | pavilon T1 | Petr ŠÍMA, kuchař, který vařil v mnoha evropských zemích, majitel cateringové firmy, jeden z protagonistů pořadu České televize KLUCI V AKCI |
16:30-17:30 | pavilon T1 | Miroslav DUŠEK, šéfkuchař, který obsluhoval americké prezidenty (B. Clintona a B. Obamu), slavné basketbalisty, zpěvačku Glorii Estefan nebo zpěváka Julia Iglesiase. V USA prošel kuchyněmi 21 restaurací, začínal v New Yorku |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství | Víš, co jíš? |
---|---|---|
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p. | Umění čepování piva |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů | Svět včely |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj | hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů |
9:15-17:30 | pavilon T1 | TÉMA DNE: NA HRÁZI RYBNÍKA |
9:15-9:30 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, zahájení tematického dne a Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice |
9:30-10:00 | pavilon T1 | Vojtěch VRTIŠKA, mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ |
10:00-11:00 | pavilon T1 | Markéta HRUBEŠOVÁ, herečka, moderátorka, kuchařka a spisovatelka, ČESKÉ POLE - iniciativa společnosti makro ČR |
11:00-11:30 | pavilon T1 | Vojtěch VRTIŠKA, mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ |
11:30-12:15 | pavilon T1 | Petr ŠÍMA, kuchař, který vařil v mnoha evropských zemích, majitel cateringové firmy, jeden z protagonistů pořadu České televize KLUCI V AKCI |
12:30-14:00 | pavilon T1 | Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb Strakonice & Restaurace Sůl a Řepa Strakonice |
14:00-14:30 | pavilon T1 | projekt CHLEBOVÝ SOMELIÉR: Stanislav JANÍČEK, zkušený pekařský technolog, Svaz pekařů a cukrářů v ČR |
14:30-15:00 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
15:00-15:30 | pavilon T1 | Vojtěch VRTIŠKA, mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ |
15:30-16:00 | pavilon T1 | Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb Strakonice & Restaurace Sůl a Řepa Strakonice |
16:00-17:30 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství | Víš, co jíš? |
---|---|---|
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p. | Umění čepování piva |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů | Svět včely |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj | hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů |
9:15-17:30 | pavilon T1 | TÉMA DNE: chutě šumavy |
9:15-10:00 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
10:00-10:45 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
10:00-10:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | Vanda a Standa |
10:30-11:15 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec |
10:45-11:15 | pavilon T1 | vystoupení pekařů z Baker Street, Svaz pekařů a cukrářů v ČR |
11:15-12:00 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
11:15-11:45 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zpěvačka Madia |
11:45-12:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec |
12:00-12:30 | pavilon T1 | Český svaz včelařů |
12:30-13:30 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
12:30-13:00 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | autogramiáda s Ondřejem Slaninou |
13:00-13:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | Vanda a Standa |
13:30-14:15 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
13:30-14:15 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec |
14:15-14:45 | pavilon T1 | vystoupení pekařů z Baker Street, Svaz pekařů a cukrářů v ČR |
14:15-14:45 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zpěvačka Madia |
14:45-15:30 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
14:45-15:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec |
15:30-16:00 | pavilon T1 | Český svaz včelařů |
15:30-16:00 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | Vanda a Standa |
16:00-17:30 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství | Víš, co jíš? |
---|---|---|
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p. | Umění čepování piva |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů | Svět včely |
9:00-17:00 | pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj | hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů |
9:15-17:00 | pavilon T1 | TÉMA DNE: C. A K. MONARCHIE |
9:15-10:00 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
10:00-10:45 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
10:00-10:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zmrzlinové dezerty, Rozálie Michlová a Tereza Němcová |
10:30-11:15 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zpěvačka Madia |
10:45-11:15 | pavilon T1 | vystoupení pekařů z Baker Street, Svaz pekařů a cukrářů v ČR |
11:15-12:00 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
11:15-11:45 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec |
11:45-12:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | Vanda a Standa |
12:00-12:30 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař |
12:30-13:00 | pavilon T1 | Michal VOLDŘICH, Českomoravský svaz minipivovarů z.s. |
12:30-13:00 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zmrzlinové dezerty, Rozálie Michlová a Tereza Němcová |
13:00-13:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | autogramiáda s Ondřejem Slaninou |
13:30-14:15 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
13:30-14:15 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zpěvačka Madia |
14:15-14:45 | pavilon T1 | vystoupení pekařů z Baker Street, Svaz pekařů a cukrářů v ČR |
14:15-14:45 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec |
14:45-15:30 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | Vanda a Standa |
14:45-15:30 | pavilon T1 | Ondřej SLANINA, šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE |
15:30-16:00 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | zmrzlinové dezerty, Rozálie Michlová a Tereza Němcová |
15:30-16:00 | pavilon T2 - podium České pole, makro ČR | Ondřej Slanina |
15:30-17:00 | pavilon T1 | Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
Změna programu vyhrazena |