CZECH FOOD EXPO 2025

CZECH FOOD EXPO 2025

národní potravinářský veletrh

Otevírací doba

Čtvrtek 15.5.2025 9:00 - 18:00
Pátek 16.5.2025 9:00 - 18:00
Sobota 17.5.2025 9:00 - 18:00
Neděle 18.5.2025 9:00 - 17:00
Seznam vystavovatelů

Místo konání

pavilon T2, plocha mezi Národním pavilonem Z a T1, pavilon T1

Vstupní brány

hlavní brána č. 1, brána č. 2, západní brána č. 3, severní brána

Přejít na mapu >

Vstupné

Druh online / na místě
plné 110 / 130
zlevněné 80 / 100
zlevněné ZTP/P 80 / 100
rodinné 260 / 300
školní xxx / 50

Podmínky pro uplatnění

PARKOVÁNÍ

osobní auto: 150 Kč/den • dodávka: 250 Kč/den • motorka: 100 Kč/den • autobus: 250 Kč/den

Parkování je možné v čase 6:00 – 18:30 hodin. Poslední den výstavy 18. 5. 2025 do 17:30 hodin.

ČESKÉ POTRAVINY

PREZENTACE KVALITNÍCH ČESKÝCH POTRAVIN - WORKSHOPY - KUCHAŘSKÁ SHOW S PROFESIONÁLNÍMI KUCHAŘI

41 777 NÁVŠTĚVNÍKŮ / PŘES 100 VYSTAVOVATELŮ

PRO MILOVNÍKY DOBRÉHO A KVALITNÍHO JÍDLA A FANOUŠKY VAŘENÍ / 3. ročník národního potravinářského veletrhu. Veletrh hostí potravináře z celé České republiky. Své zastoupení mají výrobci a prodejci masných i mléčných výrobků, čokoládovny, pivovary, lihovary nebo vinařství apod. Řada prezentovaných produktů je držitelem značky Regionální potravina nebo Klasa.

Veletrh CZECH FOOD EXPO probíhá paralelně s výstavou HOBBY.

2 VÝSTAVY ZA CENU 1 VSTUPENKY!

Záštitu udělili: Marek Výborný, ministr zemědělství; Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje; Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR; Jan Doležal, prezident Agrární komory ČR a Asociace krajů České republiky.

ČESKÉ POTRAVINY

KUCHAŘSKÁ SHOW I OCHUTNÁVKY

Po celou dobu atraktivní pódiový program / 4 dny plné tematických kulinářských a kuchařských show v pavilonu T1

Kuchářské i pekařské show budou součástí doprovodného programu po celou dobu veletrhu. Své umění předvede řada vyhlášených kuchařů, cukrářů i populární tváře ze světa showbyznysu.

 

KUCHAŘSKÁ SHOW I OCHUTNÁVKY

VÍKENDOVÉ VAŘENÍ S ONDŘEJEM SLANINOU

Ondřej SLANINA je  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů,  člen Pražského kulinářského týmu. Od září 2005 uvádí v České televizi kulinářský pořad Kluci v akci.  Je majitelem a lektorem školy vaření Hungry town, získal 2. místo v soutěži Kuchař roku České republiky 2013 a řada dalších ocenění.

Na veletrhu CZECH FOOD EXPO bude vařit v průběhu celého víkendu společně se středními odbornými školami.

VÍKENDOVÉ VAŘENÍ S ONDŘEJEM SLANINOU

PÁTEČNÍ PROGRAM S MARKÉTOU HRUBEŠOVOU

Markéta HRUBEŠOVÁ je herečka, moderátorka, kuchařka a spisovatelka. 

U vaření si bezvadně odpočinu od herectví a naopak. Řada mých kolegů maluje obrazy, hodně jich zpívá, no a já vařím. Kuchařina je nikdy nekončící nádherné dobrodružství! Na světě je tolik krásných surovin a tolik fantastických chutí! A tím pádem také tolik jídel, která ještě můžeme uvařit a pak si na nich pochutnat! Píšu kuchařky, natáčím pořady o vaření, dělám cookingshows, coby porotce jezdím na gastronomické soutěže, radím se s předními šéfkuchaři, mám vlastní kanál na YouTube. Zkrátka na sobě makám. Dobrou chuť," uvádí Markéta Hrubešová na svém webu.

Hostem veletrhu CFE je Markéta v pátek. Na podiu v pavilonu T1 připraví bramborové placky se slaninou, tvarohovou rozhudu a zelný salát s křenem.

PÁTEČNÍ PROGRAM S MARKÉTOU HRUBEŠOVOU

VÍTĚZ 3. ŘADY SOUTĚŽE "PEČE CELÁ ZEMĚ"

Vojtěch VRTIŠKA je mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ. 

"Peču to, co bych si sám přál někdy ochutnat v českých cukrárnách. Dezert by měl být nejen uspokojením, ale i zážitkem. Proto stále hledám nové chutě, na kterých stavím výsledný vizuál celého výrobku. Snažím se v každém dezertu zanechat svůj osobitý podpis, vtisknout mu unikátnost, " píše na svém webu.

Vojtěch předvede své cukrářské umění na podiu v pavilonu T1 během pátečního programu.

 

VÍTĚZ 3. ŘADY SOUTĚŽE

ČESKÁ HOSPŮDKA / SOBOTNÍ ROŽNĚNÍ BÝKA ABERDEEN ANGUS / ČERSTVÉ PEČIVO

Typické české speciality si můžou návštěvníci dopřát v ČESKÉ HOSPŮDCE přímo uprostřed pavilonu T1 a v sobotu bude možné si pochutnat na prémiovém grilovaném mase angus (stánek s grilovaným masem mezi Národním pavilonem Z a pavilonem T).

Čerstvé pečivo pečené přímo na veletrhu bude možné zakoupit v expozici Svazu pekařů a cukrářů v pavilonu T1.

 

ČESKÁ HOSPŮDKA / SOBOTNÍ ROŽNĚNÍ BÝKA ABERDEEN ANGUS / ČERSTVÉ PEČIVO

 

Fotogalerie

Program akce

Čtvrtek 15. 5. 2025
9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství

Víš, co jíš?
edukační program pro děti

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p.

Umění čepování piva

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů

Svět včely
edukační program

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj

hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů
edukační program pro děti i dospělé

10:00-17:30 pavilon T1

TÉMA DNE: ZE STATKU

10:00-11:30 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
jablíčkový jarní salát, vepřové nudličky k pivu, budějovický trhanec s povidly

11:30-12:15 pavilon T1

Petr ŠÍMA, kuchař, který vařil v mnoha evropských zemích, majitel cateringové firmy, jeden z protagonistů pořadu České televize KLUCI V AKCI
vepřové koleno po selsku   

12:15-12:45 pavilon T1

Miroslav DUŠEK, šéfkuchař, který obsluhoval americké prezidenty  (B. Clintona a B. Obamu), slavné basketbalisty, zpěvačku Glorii Estefan nebo zpěváka Julia Iglesiase. V USA prošel kuchyněmi 21 restaurací, začínal v New Yorku
jihočeské hovězí

13:00-13:45 pavilon T1

vyhlášení výsledků 19. ročníku soutěže  CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY

14:00-14:30 pavilon T1

oficiální zahájení HOBBY a CZECH FOOD EXPO 2025

14:30-15:00 pavilon T1

projekt CHLEBOVÝ SOMELIÉRStanislav JANÍČEK, zkušený pekařský technolog, Svaz pekařů a cukrářů v ČR
zdobení koláčů, vánočky

15:15-15:45 pavilon T1

Miroslav DUŠEK, šéfkuchař, který obsluhoval americké prezidenty  (B. Clintona a B. Obamu), slavné basketbalisty, zpěvačku Glorii Estefan nebo zpěváka Julia Iglesiase. V USA prošel kuchyněmi 21 restaurací, začínal v New Yorku
jihočeské hovězí

15:45-16:30 pavilon T1

Petr ŠÍMA, kuchař, který vařil v mnoha evropských zemích, majitel cateringové firmy, jeden z protagonistů pořadu České televize KLUCI V AKCI
nadívané kuře a kuřecí roláda

16:30-17:30 pavilon T1

Miroslav DUŠEK, šéfkuchař, který obsluhoval americké prezidenty  (B. Clintona a B. Obamu), slavné basketbalisty, zpěvačku Glorii Estefan nebo zpěváka Julia Iglesiase. V USA prošel kuchyněmi 21 restaurací, začínal v New Yorku
Jak chutná česká tradiční kuchyně v USA?

Pátek 16. 5. 2025
9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství

Víš, co jíš?
edukační program pro děti

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p.

Umění čepování piva

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů

Svět včely
edukační program

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj

hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů
edukační program pro děti i dospělé

9:15-17:30 pavilon T1

TÉMA DNE: NA HRÁZI RYBNÍKA

9:15-9:30 pavilon T1

Vladimír TŮMA, zahájení tematického dne a Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice

9:30-10:00 pavilon T1

Vojtěch VRTIŠKA, mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ

10:00-11:00 pavilon T1

Markéta HRUBEŠOVÁ, herečka, moderátorka, kuchařka a spisovatelka, ČESKÉ POLE - iniciativa společnosti makro ČR
bramborové placky se slaninou, tvarohová rozhuda, zelný salát s křenem

11:00-11:30 pavilon T1

Vojtěch VRTIŠKA, mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ

11:30-12:15 pavilon T1

Petr ŠÍMA, kuchař, který vařil v mnoha evropských zemích, majitel cateringové firmy, jeden z protagonistů pořadu České televize KLUCI V AKCI
moderní úprava ryb  

12:30-14:00 pavilon T1

Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb Strakonice & Restaurace Sůl a Řepa Strakonice
candát, bílý chléb, pomodoro, olej, rybí omáčka, jalovec, zelená rajčata
salát ze pstruha postaru, Tafelspitz s křenem a bramborem

14:00-14:30 pavilon T1

projekt CHLEBOVÝ SOMELIÉRStanislav JANÍČEK, zkušený pekařský technolog, Svaz pekařů a cukrářů v ČR
výroba chlebů a vánoček, divácká soutěž v pletení vánoček a zdobení koláčů

14:30-15:00 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
houbové špecle

15:00-15:30 pavilon T1

Vojtěch VRTIŠKA, mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ

15:30-16:00 pavilon T1

Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb Strakonice & Restaurace Sůl a Řepa Strakonice
jihočeský mazanec

16:00-17:30 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
kapří guláš, palačinky v karamelu a medu

Sobota 17. 5. 2025
9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství

Víš, co jíš?
edukační program pro děti

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p.

Umění čepování piva

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů

Svět včely
edukační program

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj

hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů
edukační program pro děti i dospělé

9:15-17:30 pavilon T1

TÉMA DNE: chutě šumavy

9:15-10:00 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
šumavské svačinky, bayrische Brotzeit 

10:00-10:45 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

10:00-10:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

Vanda a Standa
hudební pořad pro děti

10:30-11:15 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec

10:45-11:15 pavilon T1

vystoupení pekařů z Baker Street Svaz pekařů a cukrářů v ČR
výroba chlebů a vánoček, divácká soutěž v pletení vánoček

11:15-12:00 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

11:15-11:45 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zpěvačka Madia

11:45-12:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec

12:00-12:30 pavilon T1

Český svaz včelařů
Pečeme Ratajský medovník

12:30-13:30 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
Budějovický trhanec s povidly, hovězí pupek na hořčici a brusinkách

12:30-13:00 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

autogramiáda s Ondřejem Slaninou

13:00-13:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

Vanda a Standa
hudební pořad pro děti

13:30-14:15 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

13:30-14:15 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec

14:15-14:45 pavilon T1

vystoupení pekařů z Baker Street,  Svaz pekařů a cukrářů v ČR
výroba chlebů a vánoček, divácká soutěž v pletení vánoček

14:15-14:45 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zpěvačka Madia

14:45-15:30 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI  & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

14:45-15:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec

15:30-16:00 pavilon T1

Český svaz včelařů
Pečeme Ratajský medovník

15:30-16:00 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

Vanda a Standa
hudební pořad pro děti

16:00-17:30 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
Šumavská bramboračka, Šumavské masové dolfy

Neděle 18. 5. 2025
9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Ministerstvo zemědělství

Víš, co jíš?
edukační program pro děti

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Budějovický Budvar n.p.

Umění čepování piva

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Český svaz včelařů

Svět včely
edukační program

9:00-17:00 pavilon T1 - expozice Karlovarský kraj

hydroponické pěstování bylinek do vašich receptů a výroba domácích sýrů
edukační program pro děti i dospělé

9:15-17:00 pavilon T1

TÉMA DNE:  C. A K. MONARCHIE

9:15-10:00 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
sýrové špecle na slanině, Schwarzenbergský masový salát

10:00-10:45 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

10:00-10:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zmrzlinové dezerty, Rozálie Michlová a Tereza Němcová

10:30-11:15 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zpěvačka Madia

10:45-11:15 pavilon T1

vystoupení pekařů z Baker Street,  Svaz pekařů a cukrářů v ČR
výroba chlebů a vánoček, divácká soutěž v pletení vánoček

11:15-12:00 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

11:15-11:45 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec

11:45-12:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

Vanda a Standa
hudební pořad pro děti

12:00-12:30 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
Kaiserschmarrn s malinami

12:30-13:00 pavilon T1

Michal VOLDŘICH, Českomoravský svaz minipivovarů z.s. 
Česká pivní kultura

12:30-13:00 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zmrzlinové dezerty, Rozálie Michlová a Tereza Němcová

13:00-13:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

autogramiáda s Ondřejem Slaninou

13:30-14:15 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

13:30-14:15 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zpěvačka Madia

14:15-14:45 pavilon T1

vystoupení pekařů z Baker Street,  Svaz pekařů a cukrářů v ČR
výroba chlebů a vánoček, divácká soutěž v pletení vánoček

14:15-14:45 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

ochutnávka České pole, Jiří Olšár, Terra Třinec

14:45-15:30 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

Vanda a Standa
hudební pořad pro děti

14:45-15:30 pavilon T1

Ondřej SLANINA,  šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, moderátor pořadu České televize KLUCI V AKCI & prezentace středních odborných škol v rámci iniciativy společnosti makro ČR - ČESKÉ POLE

15:30-16:00 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

zmrzlinové dezerty, Rozálie Michlová a Tereza Němcová

15:30-16:00 pavilon T2 - podium České pole, makro ČR

Ondřej Slanina

15:30-17:00 pavilon T1

Vladimír TŮMA, majitel gastronomické a produkční agentury, profesionální kuchař
špecle na cibulce s vepřovými výpečky, Gundel palačinka s ořechy

 

Změna programu vyhrazena

Pojďte s námi vystavovat!

Ing. Nikola Rotbauer

Telefon pro vystavovatele:
+420 778 454 064

Partneři akce

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Newsletter

Přihlaste se k odběru newsletteru a získejte informace o našich akcích a novinkách.
Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.
Přečetl/a jsem si a chápu Zásady ochrany soukromí a cookies (GDPR) a souhlasím s přijímáním přizpůsobených komerčních sdělení Výstaviště České Budějovice a.s. prostřednictvím e-mailu.