Gastrofest

22. listopadu - 24. listopadu 2018
Gastrofest

ČAS KONÁNÍ

-

čtvrtek 10:00 - 18:00

pátek 10:00 - 18:00

SOBOTA 10:00 - 18:00

VSTUP od

50 Kč

Výstaviště České Budějovice a.s.

+420 387 714 254 / +420 778 454 064

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY

Program Gastrofestu

DOPROVODNÉ SOUTĚŽE:

Pavilon Z

  • cukrářská soutěž Budějovické mlsání 2018 na téma: "100. výročí republiky", organizuje  SOŠ a SOU Písek 
  • 13. ročník soutěže ČESKÝ KAPR  na téma: "Český kapr v moderní úpravě".  Pořádá regionální Asociace kuchařů a cukrářů České republiky -pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice

Pavilon T2

  • Jezme zdravě, Soutěž o nejlepší kuchařku školní jídelny – novinka letošní Gastrofestu, organizuje Městský úřad Jindřichův Hradec. Součástí soutěže bude i živé vaření žáků jindřichohradeckých základních škol.

 Odborné školy:

  • SOŠ a SOU Jindřichův Hradec – prvorepubliková expozice v pavilonu Z, zažít atmosféru prvorepublikové restaurace, nutno předem rezervovat
  • SOŠ a SOU Písek – organizátoři cukrářské soutěže, součástí soutěže bude i školní kavárna a cukrárna
  • SRŠ a VOŠ VHE Vodňany – úpravu kapra tradičně představí žáci rybářské školy z Vodňan
  • Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola, střední škola a školní jídelna Hostouňv pavilonu Z opět pokus o rekord, který bude zapsán do České knihy rekordů, současně  v expozicích školy z Hostouně japonská sushi restaurace a chodská restauraci
  • Střední škola řemeslná a Základní škola Soběslav – expozice  blížících se Vánoc
  • SOŠ a SOU Sušice ve spolupráci s Plzeňským krajem - expozice v pavilonu T1 s typickými krajovými pokrmy a plzeňským pivem
  • GYMNÁZIUM, SOŠE a SOU Kaplice – podzimní schwarzenberskou hostina z přelomu 19. - 20. století

GASTRONOMIE:

Pavilon T1

Gourmet Rendez-vous – kuchařské pódium,  tradiční "gastrofesťácké" hvězdy – např. Tomáš Böhm, Marek Schober, Jan Krob, Radek Příhonský, Martin Imre, žáci odborných škol

pátek a sobota: moderuje herečka, spisovatelka a food blogerka Markéta Hrubešová - prezentace produktů Potten a Pannen

čtvrtek:  Den s Vodňanskou drůbeží.  Drůbež ve vysoké gastronomii

Kláštěry Český Krumlov - středověké kostýmy, přebírání hrachu a čočky, sladká renesanční hostina, přepisování středověkých receptů husím brkem

Křest turistické vizitky „Gastrofest“, soutěž o největší a nejhezčí bramboru Jižních čech pohádkových

Nuevo Progreso mexické tortilly, nachos, tacos, limonády, mexický foodtruck

Bouda Burgers – burgery z 100% hovězího masa

mongolská restaurace ALTAI FOOD - mongolská národní kuchyně, kuchyně exotické Koreje

Ján Kollár - maďarské halászle, pekölt, guláš, klobásky, škvarky, papriku aj. 

Mirek Dušek - americké fresh sandwiche

řecká restaurace Poseidon - řecká kuchyně, chobotnice, kalamáry, gyros,  delikatesy

 a další

KOMPLETNÍ SEZNAM VYSTAVOVATELŮ ZDE.

 Vstupné – Základní – 150 Kč
Děti do 6 let zdarma, do 15 let – 50 Kč
Osoby nad 70let a ZTP – 50 Kč
Studenti – 100 Kč
Odborný doprovod studentů – zdarma – podle počtu studentů a po předběžné dohodě s pořadatelem
Parkování pro invalidy s průkazkou ZTP: zdarma

Aktuality

Zatím nebyla vložena žádná aktualita.

Minulé ročníky